Bedrijfsbezoek biedt hoop op succesvolle toekomst

Tijdens een bedrijfsbezoek organiseerde Build Your Own Future (BYOF) speeddates voor nieuwkomers en asielzoekers met Nederlandse professionals, ondernemers en mentoren. Daarbij werd goede feedback gegeven op de plannen van nieuwkomers en asielzoekers, die daarnaast betere presentatievaardigheden opdeden en hun netwerk versterkten. Ook werden hun soms hoge verwachtingen van de Nederlandse arbeidsmarkt en hun mogelijkheden besproken. Osama, één van de deelnemers: ‘We try very hard but need to correct our directions.’

‘Onboarden’ in een nieuwe baan is als een golf die je overspoelt met van alles dat nieuw en anders is. Een beetje vergelijkbaar met je aankomst in een ander land nadat je moest vluchten’, zegt Frank Philips van Yes We Connect en mentor bij BYOF.

Dit voorjaar kregen de deelnemers een kijkje achter de schermen bij Yes We Connect. Het bedrijf helpt organisaties bij het instroomproces van nieuwe medewerkers. Frank Philips benadrukt hoe belangrijk het is dat bedrijven ervoor zorgen dat hun medewerkers zich snel thuis voelen. Dat is ook een belangrijke voorwaarde om hen te behouden. Onderzoek laat zien dat een succesvolle onboarding, mensen langer en plezieriger laat werken als zij de ruimte krijgen om hun ideeën en talenten in te brengen.

Dit sluit aan bij de missie van Plan Einstein: iedere azc- of wijkbewoner telt mee. Hun inbreng is vanaf dag één belangrijk, of zij nu wel of geen status hebben. Nieuwkomers of azc-bewoners die prettig mee kunnen draaien, dragen direct bij aan onze maatschappij.
Het doel van de speeddates die de deelnemers tijdens het bedrijfsbezoek hadden, was om mentoren aan deelnemers te koppelen voor langdurende begeleiding bij de uitvoering van hun plannen.

Of je nu een baan zoekt of een eigen bedrijf wilt starten, goed kunnen presenteren is essentieel. Alle deelnemers kregen daarom de kans een eigen video pitch te maken. Benieuwd naar het resultaat? Kijk dan hieronder verder!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief